Pirojki

                                  



Kerakli masalliqlar: 

Hamiriga: 

  • 1 piyola suv 
  • 1 osh qoshiq tuz 
  • 1 osh qoshiq droja (hamirturush) 
  • 2 piyola un 

Nachinkasiga: 


  • 1 dona kartoshka 
  • tuz 
  • ziravorlar 

Tayyorlanishi: 



suvga tuz, droja qo'shib aralashtiriladi 

 
Ketidan un oz-ozdan solib..
 yumshoqqina hamir qoriladi 


hamirni usti yopiq idishga qoyib oshish uchun 1-1,5 soatga issiqroq joyga qo'yib qo'yiladi yoki o'rab qo'yiladi 

bu orada kartoshkani artib,maydaroq to'grab suvda pishirishga qo'yiladi 

hamir oshgandan so'ng  
 patnisni yog'lab hamirdan yong'oqdek zuvalachalar qilib terib chiqiladi,zuvalachalar orasi ochiq bo'lishi kerak 
 ustiga selofan yopib biroz tindirishga qo'yiladi. 
pishgan kartoshkani ezib pyure xolatiga keltirib tuz va ziravorlar qo'shib aralashtiriladi 
 nachinkamiz tayyor. 



oshgan zuvalachalarimizni biroz yoyib ustiga nachinkadan qo'yib chiqiladi 
 va tugiladi
 qozonga solishdan avval qo'l bn salgina yoyiladi ya'ni kattalashiriladi 
 tugilgan perashkalarimizni qizib turgan yo'gda tugilgan tarafini qozon tagiga qilib pishiriladi 
tagi qizargandan so'ng olovni pastlatib ustini o'giriladi va past olovda pishiriladi ikkinchi tarafi. 
shu zaylda hamma perashkalarimiz pishib chiqadi,ehtiyot bo'ling tezda qizarib kuyib ketishi mumkin.

Taomimiz tayyor! 
Dasturxonga marxmat! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий