Kerakli masalliqlar:
Hamiriga:
- 1 piyola suv
- 1 osh qoshiq tuz
- 1 osh qoshiq droja (hamirturush)
- 2 piyola un
Nachinkasiga:
- 1 dona kartoshka
- tuz
- ziravorlar
Tayyorlanishi:
suvga tuz, droja qo'shib aralashtiriladi
Ketidan un oz-ozdan solib..
yumshoqqina hamir qoriladi
hamirni usti yopiq idishga qoyib oshish uchun 1-1,5 soatga issiqroq joyga qo'yib qo'yiladi yoki o'rab qo'yiladi
bu orada kartoshkani artib,maydaroq to'grab suvda pishirishga qo'yiladi
hamir oshgandan so'ng
patnisni yog'lab hamirdan yong'oqdek zuvalachalar qilib terib chiqiladi,zuvalachalar orasi ochiq bo'lishi kerak
ustiga selofan yopib biroz tindirishga qo'yiladi.
pishgan kartoshkani ezib pyure xolatiga keltirib tuz va ziravorlar qo'shib aralashtiriladi
nachinkamiz tayyor.
oshgan zuvalachalarimizni biroz yoyib ustiga nachinkadan qo'yib chiqiladi
va tugiladi
qozonga solishdan avval qo'l bn salgina yoyiladi ya'ni kattalashiriladi
tugilgan perashkalarimizni qizib turgan yo'gda tugilgan tarafini qozon tagiga qilib pishiriladi
tagi qizargandan so'ng olovni pastlatib ustini o'giriladi va past olovda pishiriladi ikkinchi tarafi.
shu zaylda hamma perashkalarimiz pishib chiqadi,ehtiyot bo'ling tezda qizarib kuyib ketishi mumkin.
Комментариев нет:
Отправить комментарий