Juda mayin va nafis medovik retseptini taqdim etaman.Buning uchun albatta Mohim va Leyla (opalar)ga o'z tashakkurlarimni izhor etaman!
Kerakli masalliqlar:
Hamiri uchun:
- 4 dona tuhum
- 1,5 stakan shakar
- 2 osh qoshiq baking powder yoki 1 osh qoshiq sodani uksusda o'ldiriladi
- 200-250 ml oddiy yog' (o'simlik yog'i) yoki 200gr margarin
- 4 osh qoshiq asal
- 2 stakan elangan un
Tuhumlar oqidan sarig'ini ajratib, oqini qattiq ko'pik xoliga kelguncha mikser ko'pirtiramiz
Tuhum sarig'iga 2 osh qoshiq oddiy suv va shakarni solib..
oqarguncha mikserda ko'pirtiramiz
Asalni tovaga solib, gazga past olovga qo'yib ilitamiz
va baking powder solib tinmiy aralashtrib turish kerak
massa jigarrang tusga kirganda,yog'(margarin) solib aralashtiramiz.
3ta idishda 3 ta massamiz tayyor bo'ldi.
Endi esa,
tuhum sarig'i va asalli massalarni mikserni o'rta tezligida aralashtirib olinadi va elanga un solib aralashtirishda davom etiladi
keyin tuhumni oqini yarmisi solib mikserni past tezligida aralashtirib,keyin qolgan yarmini ham aralshtiriladi
va oldindan tayyorlab qo'yilgan pergament qog'ozi solingan listga solib, 180C'da qizib turgan duhovkaga 15-30 minutga qo'yiladi.
pishganini gogurt cho'pini tiqib korib bilish mumkin,gugurt chopiga hamir yopishmasa demak pishgan bo'ladi.
pishgan korjimizni xoxlagan shaklda kesib chiqishimiz mumkin,men yurakcha shaklida kesib chiqdim,necha qavat qilishiz ham o'z hohishingiz va didingizga ko'ra..
har bir korj orasiga krem suriladi
va shakl berganimizda ortib qolgan korjlarni uvalab,tortimiz ustiga sepamiz, tortimiz tayyor.
Yoqimli ishtaha!
Комментариев нет:
Отправить комментарий