Nonchalar (Bulochki)



Bu retsept hammaga yoqishi aniq, ayniqsa bolajonli xonadonlar bekalari joniga oro kiradi :) Ushoq-urvoqlarsiz toza dasturxon.. ..va albatta bu nonlar burger, sendvichlar uchun mo'ljallangan retsept!



Kerakli masalliqlar:
  • 40-60 gr saryog'(xona haroratida) 
  • 350 gr sut yoki suv 
  • 1ta tuhum 
  • 2 osh qoshiq shakar 
  • 1 osh qosh tuz 
  • keragicha un 
                                                               
  Tayyorlanishi:


Hamma masalliqlarni idishga solib yumshoqqina hamir qoramiz,
10 minut yaxshilab mushtlimiza,qorib bolgandna keyin mushtlanadi, shunda boluchkani ichi bir tekis chiqadi,hamda oshishi ham oson boladi.
Idishga solib ustidan klyonka yopib qoyib iliqro joyga qoyib qoyiladi,taxminan 30 daqiqa-1 soatlardan keyin hamirni olib turgan xolida 12 ta qismga bolinadi puchoq bn.keyin doira shakliga keltirilib ,yoglangan listga terib chiqiladi,xoxlasa folga pergament qogoz quysa ham bo`ladi listga.ustiag tuhum surib kunjut sepiladi ta'bga kora.. 
oldindan qizdirilgan duhovkada 200 C' da 20 minutlarda pishiriladi,qarab turiladi voxli qizargan bo'lsa,voxliro ham pishishi mumkin. 

*hamir oshishi xona haroratiga bog'liq, shuning uchun hammada har xil vaqtda oshishi mumkin.

Yoqimli ishtaha!

Комментариев нет:

Отправить комментарий